fbpx

GYIK

Hozhatom-e a gyerekemet a fesztiválra?

Mivel sajnos nem tudunk gyermekmegőrzést és -foglalkoztatást biztosítani, illetve az idei fesztiválon még nincsenek kifejezetten gyerekeknek szóló programjaink, ezért azt javasoltjuk, hogy ezt a napot most szánd magadra. Számos olyan információval térsz majd haza, amit szülőként tudsz majd használni. Talán neked is könnyebb lesz a workshopokon fókuszálni. Természetesen lesz idén is pelenkázó sarok, ha babával jössz.

Ha mégsem tudom otthon hagyni, nagyszülőkre bízni a gyermekemet, mit csináljak?

Ha pároddal jössz és kicsi gyereketek van, megoszthatjátok az időt, amit a Fesztivál programjain töltötök. A The Studioshoz legközelebb a Hunyadi téren van játszótér, homokozó. A pecsétetekkel ki-be tudtok jönni, ha elmennétek sétálni.

Hány éves kortól kell jegyet vásárolni?

A program kifjezetten felnőtteknek szól. Ha mégis szeretne tinédzserkorú gyermeked jönni, a programokat 14 éves kortól ajánljuk és jegyet is 14 éves kortól lehet vásárolni. 14 éves kor alatti korosztály számára nem tudunk programot biztosítani. Programon csak jeggyel tudtok részt venni.

Ki kell nyomtatnom a jegyem?

Nem. Sőt, kifejezetten arra kérünk, hogy az így keletkező felesleges hulladékot előzzük meg közösen. Ha van okos telefonod, akkor kérünk, hogy mentsd el a jegyet és a bejáratnál a telefonodon mutasd be.

Hogyan tudok előadónak jelentkezni?

Ha úgy gondolod, olyasmivel foglalkozol, ami beleillik fesztiválunk szemléletébe, akkor lépj kapcsolatba velünk a honlap alján található üzenő felületen, vagy írj az info(kukac)messzelato.hu címre.

Hogyan tudok kiíállítónak jelentkezni?

Ha úgy gondolod, neked is olyan terméked van, ami beleillik fesztiválunk szemléletébe és szeretnéd, ha minél többen megismernék, akkor lépj kapcsolatba velünk a honlap alján található üzenő felületen, vagy írj az info(kukac)messzelato.hu címre.

A programok párhuzamosan futnak?

Több mint 20 különböző programmal várunk, ezért az előadások, workshopok és egyéb programok párhuzamosan lesznek.

Hogy jutok el a helyszínre?

Olyan helyszínt választottunk, ami tömegközlekedéssel és biciklivel is könnyen megközelíthető és mivel a parkolás a belvárosban nehézkes, ezért inkább válaszd a tömegközlekedést. Ezen a térképen bejelöltük a Fesztivál helyszínét. Írd be honnan indulsz és megkapod az útvonalat: TÉRKÉP

Autóval érkezem. Van parkolási lehetőség?

Pénteken 8.30-18.00 között fizetős a parkolás a környező utcákban. 350Ft/óra. Szombaton a parkolás díjmentes. A közelben több parkolóház is található. A legközelebbi a Csengery utca 70. és az Izabella utca 79. alatt.

Biciklivel jövök. Le tudom kötni biztonságban a bicajomat? Van bicikli tároló?

Korlátozott számú biciklit közvetlenül a The Studios előtt is le lehet kötni (összesen maximum 5 db-ot), valamint az utcán, jelzőtáblákhoz. Belső biciklitároló nincs a helyszínen, ezért arra kérünk, hogy a biciklidet az Andrássy út – Vörösmarty utca sarkán található biciklis állomáson kösd le.

Szeretnék páros jegyet venni és egy kicsit spórolni, de nincs, aki eljönne velem. Mit tegyek?

A páros jegy arra is jó, hogy megismerkedj valakivel, aki hasonló szemléletű, mint te. Ha nincs ismerősöd, akivel eljönnél, nyugodtan írj a Fesztivál eseményére a facebookon és kérdezd meg szeretne-e valaki veled menni.

Mivel készüljek a fesztiválra, ha én sem szereték hulladékot termelni?

1. Akár tavalyi, 30 napos kampányunkkal is hangolódhatsz a hulladékmentességre. Próbáld ki mennyi kis lépést tehetsz!

2. Olvasd el figyelmesen, mit hozz és mit ne hozz magaddal a Fesztiválra: https://simplicityfest.hu/zero-waste/

Több olyan előadás is párhuzamosan lesz, amire el szeretnék menni, mit csináljak?

Igyekeztünk úgy kialakítani a programot, hogy mindenből kapj egy kis kóstolót, bemutassuk, milyen sokféleképpen közelíthetünk a minimalista életmódhoz. Ha most éppen nem jutsz el valaki előadására, ne bánkódj, a Fesztivál után is lesznek kisebb eseményeink. Most jegyezd fel az előadó nevét, olvasd a blogját és kövesd a Messzelátó eseményeit. Biztosan fogsz tudni találkozni azzal az előadóval, akinek a programjáról most lemaradtál.

Mi lesz a Fesztivál után?

Továbbra is készülünk nektek olyan izgalmas programokkal, ahol hozzátok hasonló emberekkel találkozhattok, cserélhettek tapasztalatokat és egyre több témát fogunk körüljárni. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ezekről mielőbb értesülj.

Mit csináljak a használt női intim higiénés eszközökkel?

Ez az egyetlen cél, amire találni fogsz szemetest minden egyes női mosdóban és arra kérünk, hogy ide tényleg csak higiániás terméket dobj.

Mégsem tudok elmenni a fesztiválra, mit csináljak a jegyemmel?

1. Meghirdetheted a Fesztivál Facebook eseményén

2. Eladhatod a tixa.hu oldalon, ahol a jegyet vásároltad: https://tixa.hu/simplicityfest, https://tixa.hu/eladnam vagy a http://ticketswap.com/ oldalon.

Hány órától lehet érkezni?

A Fesztivál megnyitója (amire érdemes eljönnöd, mert nem hagyományos megnyitó lesz és megalapozza a közösségi hangulatot) 9.30-kor kezdődik. Az első workshopok 11.00-kor. 9 órától már nyugodtan érkezhetsz.

Lehet ételt és italt venni a fesztiválon?

Igen. Napközben 11.00-16.00 között tudsz ebédelni a helyszínen. Vegetáriánus és vegán ételekből is, melyeket textil szalvétával tálalunk és amit elmosható tányérból tudsz elfogyasztani. Teát, kávét, limonádét és mindenféle italt vásárolhatsz A The Studios kínálatából (de se szívószálra, se mini cukros tasakra ne számíts;-).

Ha elhagyom a helyszínt, utána még vissza tudok menni?

Igen. A belépéskor karszalag helyett pecsétet kapsz, mellyel elhagyhatod a helyszínt és később vissza is tudsz jönni.

Sajtónál dolgozom és szívesen készítenék anyagot a fesztiválról. Hogyan tovább?

Küldj nekünk egy emailt az info(kukac)messzelato.hu-ra, melyben leírod, hogy milyen médiumnak kívánsz anyagot készíteni és milyen formában. Köszönjük!

Lehet fotót és videót készíteni?

Természetesen! Sőt, kérjük, hogy a fotókat és videókat mindenképp osszátok meg velünk, nagyon kíváncsiak vagyunk rájuk. Így még több helyre tud eljutni az általunk képviselt szemléletmód. A közösségi médiában pedig bátran használjátok az #simplicityfesztivál és #egyszerűenjobb hashtaget!

Kutyabarát a Fesztivál?

Igen! Kérjük, mindig legyen pórázon a kutyád és figyelj rá, hogy a többi vendéget ne zavarja. Várjuk őt is szeretettel! 🙂

Miért ennyi a jegy?

Hogy is vagyunk ezzel a minimalista életmóddal, meg az egész “kevesebb több” életérzéssel, amikor egy (első ránézésre valóban) magas jegyárú fesztivált rendezünk meg évről évre. Nem lennénk hitelesebbek egy ingyenes rendezvénnyel? Ugye valójában mi is csak meg akarjuk szedni magunkat meglovagolva egy divathullámot? Most akkor azt szeretnénk, hogy kevesebbet költsenek az emberek, kivéve ha nekünk fizetnek? Provokatív, de részben jogos kérdések ezek, amelyeket azonban árnyal, ha a szervezők oldalát is megismerjük.
Olvasd el erről szóló bejegyzésünket és tudd meg mire költjük a jegybevételt!

Még mindig van kérdésem! Kit kereshetek?

Ha továbbra is van kérdésed, keress meg minket az Simplicity Fesztivál Facebook oldalunkon vagy a info(kukac)messzelato.hu email címen, de biztosíthatunk, hogy minden fontos információt időben rendelkezésedre bocsátunk! Köszönjük!