fbpx

Milyen kiállítókkal várunk a SimpliCity Fesztiválon?

A SimpliCity Fesztiválon találkozol majd egy öko piactérrel. Erre a piactérre csak olyan kiállítókat hívtunk meg, akinek a termékei segítenek a hulladékcsökkentésben, esztétikusak, tartósak, és segítenek az egyszerűbb életmódra való átmenetben.  Minden piactérre kerülő kiállítónkat gondosan válogattuk ki nektek.
Nem vásárlásra szeretnénk ösztönözni, hanem a tudatos fogyasztásra, arra hogy ha mégis szükséged van valamilyen termékre, akkor azt minél tudatosabban válaszd ki.

Bátran kérdezz tőlük, szívesen mesélnek a vállalkozásuk és termékük minden hátteréről!

 “A tavalyi Simplicity főleg ismertséget hozott a vállalkozásomnak. Nagyon jó volt olyan emberek között lenni, akik nyitottan és pozitívan fogadtak, értették az egyszerűséget, és hálásak voltak érte, hogy megláthatták: a bőrápolásban is létezik minimalizmus. Akkor még kevesen ismertek, de azóta – egyértelműen a Fesztiválnak köszönhetően – nagyon sok emberhez eljutottam, rengetegen kerestek meg, és ezt saját erőből csak hatalmas beruházással és komoly marketingmunkával tudtam volna elérni”

Kocsmáros Gabriella – FLEUR DE LIN Slow Cosmetics


“A Simplicity Fesztiválon való megjelenés más volt, mint egy átlagos vásár. Itt értő közönség várt, akikkel öröm volt találkozni és én is igyekeztem a lehető legjobban bemutatni, hogy ki is vagyok én és mit képviselek. Meglepetésemre még azóta is érkeznek a megerősítő visszajelzések olyanokról, akkikkel ott találkoztam először. Nem kérdés, hogy idén visszatérek!”

Mohácsi NusiShamo bags

Te is szeretnél kiállítóink közé kerülni? Lépj kapcsolatba velünk!

Kovács Gabriella kovacs.gabriella@messzelato.hu

Kocsmáros Gabi vagyok, slow szemléletű kozmetikus, a FLEUR DE LIN Slow Cosmetics kozmetikai szalon, műhely és natúrkozmetikai termékcsalád megalkotója.

A kozmetikai szalonban történő kezelések mellett a fenntartható szépségápolásról tartok workshopokat, hogy minél többen megismerhessék a bőr működését és valódi igényeit, és ezáltal tudatosabb döntéseket hozhassanak a testápolásuk során.

Azt tapasztalom, hogy sokszor nagyon egyszerű, akár a növényekből elsődlegesen kinyert anyagokkal gyönyörű eredményeket érhetünk el a bőrápolásban, ha tudjuk, hogyan kell ezeket jól használni. Éppen ezért amikor nem szükséges, nem nyúlok puszta megszokásból készítményekhez, hanem ezeket az egyszerű anyagokat részesítem előnyben. Az arc- és testkezelésekhez hidegen préselt növényi olajokat, növényi vajakat, terápiás minőségű illóolajokat, aromavizeket, növényőrleményeket, agyagokat, gyógynövénykivonatokat, termelői gyümölcseceteket és méhészeti termékeket használok, illetve néhány saját fejlesztésű krémet, amelyeket ezen anyagokból készítek.

Ebből az inspirációból született meg a minimalista szemléletű FLEUR DE LIN Slow Cosmetics natúrkozmetikai termékcsalád.

www.fleurdelin.hu/

www.facebook.com/fleurdelin.hungary/

A Shamo bags márka tervezőjének, Mohácsi Nusinak küldetése a környezettudatosabb, hulladékmentesebb, egyszerűbb élet népszerűsítése. Ebben a témában tart szemléletformáló workshopokat, előadásokat is, és ehhez kapcsolódóan születnek meg termékei.

Shamo bags márka ‘Shamo for ZEROheroes’ nevű kollekciójának célja, hogy támogassa a zöldebb háztartás és jövő kialakítását. Olyan termékeket kínálunk, melyekkel kiválthatóak az eldobható, egyszer használatos eszközök, helyettük tartós, éveken át elkísérő darabokkal lehetünk gazdagabbak.

A gyékény bevásárló kosarak, vászonzsákok, vízálló tasakok és a függönyök újrahasznosításával készülő hálós zsákok segítenek abban, hogy megkíméljük környezetünket a fölösleges nejlonzacskóktól. A fából készült evőeszközök az eldobhatóak alternatívái lehetnek. A furoshiki kendők igen sokoldalúan használhatóak ajándékozáshoz, bevásárláshoz, utazás alatt vagy akár egy piknik során.

Azon túl, hogy ezzel az életformával lényegesen kevesebb szemetet termelünk, sokkal jobb érzés ilyen természetes anyagú, tartós, szép tárgyakat használni nap mint nap. Egyszerűen csak meg kell szoknunk, hogy mindig magunkkal visszük őket, és máris nagyon sokat tettünk a környezetünk megóvásáért!

A hulladékmentesség támogatásán túl hisszük, hogy a jó levegő feltölt, és szeretünk a lehető legtöbbször kapcsolódni a természettel. Utazásaink és kirándulásaink inspirálták színes, erős, különleges anyagokkal díszített táskáinkat. Ezek mind fenntartható, etikus módon készülnek itthon, Magyarországon, törekedve arra, hogy a gyártás során a lehető legkevesebb kárt tegyünk a környezetünkben. Fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a hazai mesterembereket, ezért egyre több olyan terméket fejlesztünk, amivel bevonhatjuk őket, és tovább éltethetünk múlófélben lévő hagyományokat.

Minden egyes terméket, ami kapható nálunk, saját igények hívtak életre, és mielőtt másoknak is elérhetővé váltak, magunk teszteltük őket a hétköznapokban.

www.shamobags.com

„Megőrizzük elődeink hagyományát, ugyanakkor színeinkkel és designer mintáinkkal mindig az aktuális trendhez igazodunk, hogy bármelyik vonalat képviseled, biztos megtaláld a leginkább Hozzád illőt!”

Kedvenc hobbim mindig is a varrás – kreatív alkotás volt. Állandóan tele volt a fejem ötletekkel, a szekrényem újabb és újabb gyönyörűséges textilekkel. Pár éve felfedeztem, hogy míg külföldön a mai napig nagy divat a textilzsebkendő, és szebbnél-szebb mintával kaphatók, a hazai boltokban
gyakorlatilag csak a klasszikus, évtizedek óta forgalomban lévő zsebkendőket lehet kapni. Megdöbbentem, hogy a mai „környezettudatos” szemléletben a hazai piacról – és a mi háztartásunkból is – hogyan hiányozhat ez a termékcsalád…az álom megszületett. Pár hét mérlegelés, számolgatás és családi kupaktanács után pedig a valóság is: a BlessYou.

A pamut zsebkendő használata nemcsak környezetbarát és pénztárcakímélő megoldás, hanem roppant praktikus is: finom puha, így nem dörzsöli annyira az orrod, mint a papír társai, ráadásul nem is szakad el, nem lyukad ki…az se baj, ha benne felejted a zsebedben mosáskor. Designer mintáimnak köszönhetően pedig kedvenc kiegészítőd lehet, nem kell többé szégyenkezned a kopott, szakadt zsebkendők miatt!

Termékeim 100% kiváló minőségű pamutból, illetve lenvászonból készülnek. Környezetbarát minimál csomagolásban kínálom, közvetlenül ajándékba is adhatók. Hivatásomnak érzem, hogy minél több emberrel – újra – megszerettessem a textilzsebkendők és -szalvéták használatát.

Válts Te is textilre az eldobható helyett! Meglátod, nemcsak Földünk, hanem a bőröd is értékelni fogja!

www.blessyoutextil.hu

Balogh Kinga, a Cirrhopp brand tervezője 2011 óta tervez és készít újrahasznosítható anyagokból azaz csomagolási hulladékból és megunt ruházatból ékszereket, kiegészítőket.

Jelenleg a Precious Plastic mozgalomhoz kapcsolódva már HDPE és PP alapanyaggal is foglalkozik a PET újrahasznosítása és a szabászati hulladék, valamint megunt ruházat újragondolása mellett.

Kinga fontosnak tartja, hogy átadja másoknak is a technikák egy részének fogásait, hiszen az újrahasznosítás, az értékek megőrzése mindenkit megillet, aki érzékeny erre, így országszerte újrahasznosító-workshopokat tart. Workshopjain sok óvodapedagógus, tanító vett már részt, mely különösen fontos a következő generáció környezeti és kreatív nevelése szempontjából. Gyermek-workshopok, táborok keretében pedig közvetlenül lehetséges a fiatalok ilyenformán való fenntartható fejlődésre nevelése, érzékenyítése.

A Földön évente kb. egymilliárd farmernadrágot gyártanak (10m3 víz/db). Az Old Blue Kft. -ben ezeknek az elhasználódott/megunt ruházatoknak az újrahasznosításával foglalkozunk. Az a célunk,hogy ebből a mennyiségből minél több újrahasznosításra kerüljön.  Készítünk szőnyeget, táskát, ruházatot, ülőalkalmatosságot és ékszereket is.

Bedolgozóink többsége szociálisan rászoruló, vagy a rehabilitációs központokban foglalkoztatott munkatárs. Ők szőnyegszövéssel, szegésekkel, darabolással stb. foglalkoznak .

https://www.facebook.com/oldbluejeans/

A REkreáció 2015-ben kezdte meg működését. Számítógép alkatrészekből, nyomtatott áramkörökből készítenek egyedi ékszereket: medálokat, fülbevalókat és gyűrűket. Megváltozott munkaképességű embereknek nyújt munkalehetőséget, így a kiegészítők megvásárlásával közvetetten a megváltozott munkaképességű dolgozókat lehet segíteni.

A Fesztiválra magaddal hozhatod és leadhatod régi telefonodat, laptopodat, billentyűzeteded vagy alaplapot, videókártyát, hogy hozzájárulj ezek újrafelhasználáshoz.

Az Okoslégy csapatának célkitűzése, hogy otthonunk környezeti lábnyomát csökkentsük. Ehhez folyamatosan keresik és tesztelik az újabbnál újabb eszközöket. A Fesztiválon nem csak termékeikkel ismerkedhetsz meg. Standjuknál készíthetsz bevásárló szütyőt otthonról hozott párnahuzatból, vagy épp az általuk biztosított maradék textilekből. Juli segítségével előképzettség nélkül is betekintést nyerhetsz egy új fajta alkotó kikapcsolódásba

Az Infinity Paper Design márkát 2012-ben hoztam létre azzal a céllal, hogy a hulladékból értéket teremtsek.
A közismert hajtogatási technikának köszönhetően, vállalkozásomban a hulladék papírokon túl, már sok izgalmas textúrájú anyag alakult át kezeim között. A megrendelői igényeknek eleget téve, változatos színkombinációban és formában születnek exclusive minőségű, presztízs tárgyak, táskák, kiegészítők, ajándéktárgyak.
A mai felgyorsult világban, különösen fontos, hogy ne csak mondjuk, de tegyük is a jót.
Workshopjaimon a velem alkotók, nem csak egy egyszeri és megismételhetetlen tárgyat hoznak létre, hanem olyan flow élményben lehet részük, amely lelküket is gazdagítja. Az egyszerű, ugyan akkor
időigényes megvalósítás, olyan kisebb-nagyobb tárgyakat eredményez, amelyekkel kifejezhetjük önmagunkat.
A minden korosztály számára elérhető workshopjaimra, tudatosan és folyamatosan keresem azokat az elhivatott személyeket, akiket hozzám hasonlóan inspirálnak a színek és a kidobásra szánt anyagok.
Legyen szó iskolai tanóráról, vagy céges csapatépítésről, a feldolgozásra és átalakításra váró csodálatos hulladékok közös gondolkodásra sarkallnak Minket. Ajándékozzunk élményt, legyünk hitelesek, a közösen eltöltött időben, valódi értéket teremt Mindenki!

Lépésről lépésre megtanítok mindent, így aki szeretne, maga is készíthet egyedi papírcsodákat!  Ezt a fesztiválon ki is próbálhatjátok.

http://infinitypaperdesign.com/ https://www.facebook.com/InfinityPaperDesign/

A Capsul Farmot 2018-ban alapítottam, kezdetektől az volt a célom, hogy az otthoni növénytermesztés mindenki számára elérhető legyen és a városlakók örömüket lelhessék az ehető növények gondozásában. Gyakori tévhit, hogy lakásban csak dísznövény tartható, erre szeretnénk rácáfolni. A legtöbb mikrozöldésgnek kisebb a hely és gondozás igénye, mint a minden lakásba megtalálható dísznövényeknek.

Az első mikrozöld ültető terméket a Climate-KIC Greenhouse startup inkubátor programjában fejlesztettük ki. Ezzel lehetővé vált, hogy széles körben megismertessük a könnyen termeszthető termőföldet nem igénylő zöldségféléket, melyek tökéletesen növekednek a legkisebb lakás konyhapultján is.

Aki megtapasztalja a saját bio mikrozöldség intezív ízeit annak a mindennapi étkezés részévé válik, hasonlóan a jól ismert fűszerekhez.

A 2019-es évben már a mikrozöldeken túl a biointenzív zöldségtermesztési módszerekkel kísérleteztünk és egy városi gazdaság létrehozása felé vettük az irányt. Nyáron megvalósítottuk az első veteményes bemutatókertet a Graphisoft parkban a REAL School Budapest megrendelésére. Itt azóta is havi rendszerességgel gyakorlattal egybe kötött oktatásokat tartunk a fenntartható városi kertészkedésről. 

http://capsulfarm.com/

Ráadás kiállítónk, aki felelős vállalkozásokat segít:

Az Incorpora program legfőbb célja, hogy a résztvevő szervezetek által támogatott álláskeresők vagy vállalkozni szándékozók közül minél többen megtalálják a számukra megfelelő munkahelyet vagy tevékenységet. Az elsődlegesen a munkaerő-piaci szempontból speciális helyzetű emberekkel foglalkozó civil szervezetek különbözős ingyenes szolgáltatásokat biztosítanak a munkáltatók, munkavállalók és a vállalkozás indítása előtt állók számára egyaránt.

Az Impact Hub Budapest, amely egy olyan inspiráló hely, ahol fiatalok, startupok és vállalkozók közös térben dolgoznak egy olyan aktív közösséget alkotva, mely fogékony a társadalmi problémák megoldására és a fenntarthatóság kérdéskörére. Az Imapct Hub csapata az Incorpora programhoz csatlakozva képzéseket és mentorálási lehetőséget biztosít a vállalkozást indítók, egyéni vállalkozást kezdők és pályakezdő fiatalok részére. Az ingyenes képzések keretében a résztvevők betekintést kapnak az üzleti- és pénzügyi tervezés alapjaiba, segítséget kapnak az árképzéshez, vevők és piaci szegmensek meghatározásához, adminisztrációs kérdések tisztázásához és akár befektető találkozókra való felkészüléshez is.

budapest.impacthub.net/incorpora/

incorpora.budapest@impacthub.net