A legjobb újévi fogadalom: érzelmi tudatosság

A legjobb újévi fogadalom: érzelmi tudatosság

Kezdd érzelmileg tudatosan az újévet!

Az Érzelmileg minimálban 2.0 workshopon találkozunk és újrakapcsolódunk a bennünk lévő és minket alkotó érzelmekkel. A művészetterápiás élményekre épülő workshopon a téli időszakot segítségül hívva, felleljük magunkban az érzelmi minimalizmus, belső természetünk gyökereit.

A Simply Living programsorozat keretén belül kerül megrendezésre az esemény, és mindazok számára, akik már elindultak életük egyszerűsítése, fogyasztásuk csökkentése útján bizonyára nem lesz idegen, ha ezt a mentalitást az érzelmi életükre is kiterjesztik, hiszen így válhatunk tudatos fogyasztókká nemcsak a vásárlásaink során, hanem érzelmeink terénk is.

Új év, új élet! *Sőt!*  Új évtized

Lehet, hogy már tettél újévi fogadalmat, ami akkor működhet, ha döntésed tudatosan hozod meg és a fókuszba érzelmeid és önmagad helyezed. A workshopon megerősítést és eszközöket kapsz ahhoz, hogy úgy induljon és úgy is folytatódjon minden idei terved, ahogy igazán szeretnéd!

Január a magunkba tekintés, erőgyűjtés hónapja, amikor a természet dermedt, hideg, teret kap a belső munka és az újrarendeződés. Ilyenkor egy kicsit megállunk, lelassulunk, elcsendesedünk. Előretekintünk az újévre és számot vetünk a régivel.

A téli időszakról

A tél a belső élet, az önmagunkra figyelés, belső tartás megtalálásának időszaka. Ilyenkor a külső természet dermedt, „halott”, téli álmát alussza. A tél a lecsupaszítottság, lemeztelenedés, ünnep utáni csend, mikor kihunynak a gyertyák. Csak a fák, ágak gerince, váza marad meg tartóoszlopként. Színét veszti a természet, minden kiszikkad, az ásványok, a kövek dominálnak. A tél a formák, szabályok, törvények, határok kijelölésének az ideje.
A természetben a külső kopársággal ellentétben belül erőteljes dinamika figyelhető meg, hatalmas energiák szunnyadnak. A tél, a belső világ felé nyitja meg a kapukat. A téli fény, a gyertya lángja megteremti az intimitás terét, figyelmünk nem szóródik szét, érzékszerveink megpihennek.

Elindul egy belső motivációs út, amely a kitartást, türelmet erősíti bennünk. Régen rítusokkal, szertartásokkal próbálták ezt a zártságot oldani, rendezni. S mivel ma ezekből hiány van, ezért fokozottabban érezzük ennek az időszaknak a nyomását. Megoldás, hogy tudatosan kezeljük és nézünk szembe az időszak adta sajátosságokkal. Régen az új évkör is ekkor kezdődött, s maguk a rítusok a hit és reményteljes várakozást segítette. Ekkor a fény fogadására készülünk.

Ez a halál utáni időszak a természetben. Egyfajta köztes lét. A születés előtti időszak. Mikor a lélek egységben van a természettel. A tél elcsendesedésre, lelassulásra invitál. Pihenő időszak ez, de napjainkban sokan ugyanúgy rohanunk, mint nyáron, pedig a passzivitásban is zajlik az érlelődés, a növekedés.
Ami az ősz lombhullásából, hervadásából, az elmúlásból megmarad: az év termése, a mag. Lelki analógiája a belső fény, tűz, életenergia. A magok ilyenkor szunnyadnak a természetben, s így ezáltal bennünk is. Ez tehát egy szunnyadó, várakozó állapot. Ebben a csendben születik meg bennünk a remény és a hit, rendeződni kezd belső világunk, s lehetőséget kapunk arra, hogy ebben a csendben rátaláljunk arra az útra, amit az új év tartogat.

A workshop célja, hogy megtapasztald milyen is ráhagyatkozni megérzéseidre, tested üzenetére. Fontos, hogy újrakapcsolódjunk belső világunkkal, testünkkel, hogy valóban olyan döntéseket hozzunk, ami jó nekünk, s valóban azon az úton járjunk, ami nekünk lett kijelölve!

Mi a Te utad 2020-ban?

Egy jó hangulatú workshopon lehetőséged lesz a festés és kollázstechnika eszközeivel közelebb kerülni saját válaszaidhoz és kapcsolatba lépni belső érzelemvilágoddal. A csoda ebben az egészben az, hogy nem tudod előre mit fogsz rajzolni. A tested, a lelked, az érzelmeid, az akkor és az ott fogja megsúgni neked, hogy mi is van igazából benned. Ne izgulj! Itt nem a rajztudás számít, csak egyvalami: Te és ami benned van!

Mit ad még a workshop?

Egy jól használható „szokástérképet”, aminek a segítségével mérheted, hogy éppen hol tartasz, s miben érdemes még változtatnod ahhoz, hogy az elképzelt jövőd felé, a lehető leghatékonyabb módon közelíts. Valamint ajándékba kapsz egy *Boldogság üveget*, ami különleges szerepet fog betölteni a 2020-as mindennapjaidban, ha jól bánsz vele az év során.

Tarts velünk január 22-én!

A kiscsoportos workshopot Bolla Anita önismereti mentor vezeti, akire a SimpliCity Fesztiválról emlékezhetsz az Érzelmileg minimálban 1.0 teltházas eseményről. Ezúttal a tudatos évkezdéshez és az érzelmekkel való kapcsolódáshoz kaphatsz segítséget önismereti eszközökkel a természet ritmusához illeszkedve. A másik szervező a Messzelátó Egyesület, ahol idén a személyes jóllét témája kerül fókuszba, hiszen elsősorban nekünk kell jól lennünk ahhoz, hogy másokon, szűkebb közösségünkön és végül bolygónkon segíteni tudjunk.

2020 a Te éved lesz, ha fókuszba teszed önmagadat és érzelmeidet! Gyere és pihenj meg néhány órára és hagyd, hogy belső világod teret kapjon, s kibontakozhasson!

További információ és jelentkezés: az Érzelmileg minimálban 2.0 Facebook eseményben.

Írta: Bolla Anita önismereti mentor, kultúrantropológus

Mert: EGYSZERŰEN JOBB!

WWW.SIMPLICITYFEST.HU